recept: Barnamártás (hamis), Kifőzde
Barnamártás (hamis)
(spanyolmártás (hamis))
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg vegyes leveszöldség,
15 dkg paradicsompüré,
5 dkg füstölt szalonna,
2 dl vörösbor,
5 dkg kristálycukor,
3 dkg zsír,
3 ek finomliszt,
2 erőleves kocka,
babér, kakukkfű,
mustár, só, szemesbors



A felkockázott, kisütött szalonnához tedd hozzá és pirítsd barnára a cukrot, majd add hozzá a nagyon apróra vágott zöldséget és a finomra vágott hagymát. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve süsd le zsírjára (míg a kiengedett leve el nem párolog).
Ekkor add hozzá a paradicsompürét, 2-3 babérlevelet, 1-2 ek mustárt, szemesborsot és kakukkfüvet, és pirítsd további 2-3 percig.
A zsíron készíts a lisztből barna rántást, engedd fel a borral és add a zöldségekhez, keverd el alaposan. Tedd bele a két erőleves-kockát, önts bele egy liter vizet és forrald fel.
E mártásalapot hosszan forrald ki, szedd le a zsírját, szűrd le, majd lassú tűzön főzd, míg kellően be nem sűrűsödik. Akkor jó, ha a kanalat belemártod, és mikor kihúzod, bevonja a mártás, csak a fölösleg csöpög le róla.
Sült húsokhoz adhatod.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rántás, habarás

Forrás: A Konyhamester cikke alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.02.01. Utoljára frissítve: 2010.02.01.
Utolsó megtekintés: több, mint 13 órája (2024-05-02 21:04:48 - 4.23)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez