Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
30 dkg vegyes leveszöldség, 15 dkg paradicsompüré, 5 dkg füstölt szalonna, 2 dl vörösbor, 5 dkg kristálycukor, 3 dkg zsír, 3 ek finomliszt, 2 erőleves kocka, babér, kakukkfű, mustár, só, szemesbors |
A felkockázott, kisütött szalonnához tedd hozzá és pirítsd barnára a cukrot, majd add hozzá a nagyon apróra vágott zöldséget és a finomra vágott hagymát. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve süsd le zsírjára (míg a kiengedett leve el nem párolog). Ekkor add hozzá a paradicsompürét, 2-3 babérlevelet, 1-2 ek mustárt, szemesborsot és kakukkfüvet, és pirítsd további 2-3 percig. A zsíron készíts a lisztből barna rántást, engedd fel a borral és add a zöldségekhez, keverd el alaposan. Tedd bele a két erőleves-kockát, önts bele egy liter vizet és forrald fel. E mártásalapot hosszan forrald ki, szedd le a zsírját, szűrd le, majd lassú tűzön főzd, míg kellően be nem sűrűsödik. Akkor jó, ha a kanalat belemártod, és mikor kihúzod, bevonja a mártás, csak a fölösleg csöpög le róla. Sült húsokhoz adhatod. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|